Beste reistijd IJsland

Geplaatst door Loes Knoop op vrijdag 11 december 2020

IJsland is een bestemming waar je het hele jaar goed naartoe kan op vakantie. Elk seizoen kent haar eigen schoonheden. In de zomer is het lang licht en dit is de ideale periode om het binnenland te verkennen. De winter is de beste reistijd om het noorderlicht te spotten. In het voor- en najaar spot je de mooiste vogels. Veel excursies zijn het hele jaar mogelijk, zoals het bezoeken van geothermische warmwaterbronnen of het maken van een gletsjerwandeling.

Lente

De sneeuw begint te smelten en de natuur komt tot bloei. De vogeltrek komt op gang, dus voor vogelspotters is dit de beste reistijd om naar IJsland te komen. De dagen worden langer en de IJslanders zelf komen in feeststemming.  Op de eerste donderdag na 18 april wordt de eerste dag van de zomer gevierd, ook wel Sumardagurinn fyrsti genoemd, en zijn er in het hele land parades en evenementen. In deze tijd van het jaar kan je het binnenland nog niet verkennen. Wel is de gehele ringweg met een gewone auto toegankelijk.

Zomer

In de zomer zijn de temperaturen het hoogst en zijn de dagen het langst. Veel reizigers vinden dit de beste reistijd en het is daarom ook de populairste periode om naar IJsland op vakantie te gaan. Wil je door het binnenland reizen? De meeste routes zijn open van half juni tot half september, afhankelijk van hoe het weer is geweest. Je hebt hiervoor wel een 4x4 auto nodig.

Herfst

De prachtige herfstkleuren maken IJsland erg aantrekkelijk voor natuurliefhebbers en fotografen. En voor wie de grote drukte van de zomer wil ontlopen is de herfst de beste reistijd voor IJsland. Het noorderlicht laat zich weer zien. Je kan de ringweg rondom het eiland rijden met een gewone auto.


Winter
In de wintermaanden zijn de dagen een stuk korter, met name in december en januari. Er is een grote kans om het noorderlicht te zien. Dankzij de warme golfstroom is het relatief zacht weer in de winter. De wind kan wel voor een lagere gevoelstemperatuur zorgen. Het binnenland ligt in deze maanden onder een dik pak sneeuw en is daarom niet toegankelijk. De ringweg wordt zoveel mogelijk sneeuwvrij gehouden. Voor een comfortabele reis is bij al onze pakketreizen een 4x4 auto inbegrepen, voorzien van winterbanden met spikes.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit