Ga op wintervakantie naar Zweden, leuk voor jong en oud!

Ontdek de magische winter in Zweden

Geplaatst door Melanie Riemens op donderdag 27 oktober 2022

Verruil je wintervakantie in Oostenrijk of Frankrijk eens voor een andere bestemming zoals Zweden. Dit land heeft werkelijk alles in zich voor een fijne wintervakantie. Zweden heeft een lang skiseizoen, van half december tot eind maart, goede sneeuwcondities en geen wachttijden bij de skiliften! Maar er is meer: een husky- of sneeuwscootersafari, een ontmoeting met de Kerstman, rode houten huisjes in de sneeuw en natuurlijk het noorderlicht. En dit alles in een sprookjesachtig winterlandschap. Reisspecialist Loes vertelt waarom een wintervakantie naar Zweden zo leuk is.

Met de kinderen

Zweden is in de winter een waar kinderparadijs. De skigebieden zoals Orsa, Säfsen, Idre en Stöten zijn niet te groot en overzichtelijk en er worden veel kindvriendelijke activiteiten georganiseerd. Ga met het hele gezin op huskysafari, paardrijden en sneeuwscooteren. Of zoek naar berensporen in het bos met een ervaren gids. Een wintervakantie naar Zweden is een echte familiebestemming! Wil je niets missen? Boek dan een ‘Winter Adventure’ zoals de ‘Family Adventure Tyngsjö’ een week vol winterse activiteiten voor het hele gezin.

Tip: skipassen zijn gratis voor kinderen t/m 6 of 7 jaar!

Op de sneeuwscooter bij Orsa Grönklitt

Schaatsen, huskytochten en nog veel meer

Het bijzondere van een wintervakantie in Zweden is dat je het skiën of snowboarden kan afwisselen met hele andere winteractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan huskytochten, sneeuwscootertochten, een ritje in een rendierslee of sneeuwschoenwandelen. En, leuk voor ons Nederlanders, Zweden is een echt schaatsland! Maak je wintervakantie compleet door excursies bij te boeken of boek een ‘Winter Adventure’ waarbij verschillende avontuurlijke activiteiten al inclusief zijn. Kortom, Zweden in een veelzijdige en actieve winterbestemming.

Op zoek naar het noorderlicht

Het staat misschien al lang op je bucketlist: het noorderlicht. Een prachtig natuurverschijnsel, meestal wit of groen van kleur, maar soms kan het roze, rood en paars kleuren. Een lichtshow van bewegende stralenbundels die een magisch, golvend gordijn vormen. In Zweeds Lapland is de kans groot om het noorderlicht te spotten. De heldere, onbewolkte lucht hier hoog in het noorden bevalt Aurora Borealis wel! Een adembenemend gezicht dat je nog lang zal bijblijven! En met een paar tips is het noorderlicht fotograferen zeker te doen! 
 
Bekijk alle wintervakanties naar Zweden met Buro Scanbrit.

Ga op zoek naar het magische noorderlicht, bijvoorbeeld tijdens een noorderlichtsafari

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.3
Wintersport

Säfsen Resort

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Dalarna, Fredriksberg

Hét kinderwinterparadijs

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.6
Wintersport

Idre Fjäll
+

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Dalarna, Idre

Grootste skigebied van de provincie Dalarna

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.4
Wintersport

Stöten
+

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Dalarna, Sälen

Het skigebied van Sälen met de hoogste bergen

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.3
Wintersport

Orsa Grönklitt

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Dalarna, Orsa

Skiën, langlaufen en schaatsen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit