Hurtigruten, de mooiste zeereis in elk seizoen

De Hurtigruten is een unieke zeereis met een lange geschiedenis. Het doel van de zeereis was, en is nog steeds, het vervoeren van post, vracht en passagiers naar de afgelegen kustplaatsen in het noorden van Noorwegen. Elke dag van de week, het hele jaar door, vertrekt er een Hurtigruten-schip vanuit Bergen in het zuiden naar het meest noordelijke punt van Noorwegen, Kirkenes.

Hurtigruten

De ‘MS Richard With’ langs de Fugloyfjord

Tijdens de adembenemende tocht vaar je dicht langs de Noorse kust. Er worden pittoreske havenstadjes aangedaan waar je vaak de tijd hebt om aan land te gaan. En elke dag is het genieten van de fantastische uitzichten en natuurschoon. En de reis is niet alleen mooi in de zomer! Elk jaargetijde biedt een unieke ervaring doordat de kustlijn van Noorwegen er telkens anders uitziet.

Lente
Na een lange winter keert de warmte terug en komt de natuur weer tot leven. In het hoge noorden is de sneeuw nog maar net gesmolten. Overal storten watervallen met smeltwater kletterend naar beneden en op de vogelrotsen is het een enorme drukte van ouders met jongen.

Zeearend

Zomer
Hartje zomer in Noorwegen. De tijd van lange dagen waarin de zon niet of nauwelijks ondergaat. En daarom perfect voor het maken van excursies! Boven de poolcirkel kun je ‘s nachts vanaf het dek prachtige foto’s maken van de middernachtzon die boven de fjorden, gletsjers en bergpieken hangt.

Midzomernachtzon

Midzomernachtzon

Herfst
De natuur laat zich in de meest prachtige kleuren zien: felgeel, oranje en vuurrood. De heldere blauwe lucht versterkt de kleuren op de berghellingen en in de bossen. Hoe noordelijker je vaart, hoe meer kans op de eerste verschijning van het noorderlicht! Het najaar is ook de beste tijd voor het spotten van walvissen en orka’s in Noord Noorwegen.

Winter
De kustlijn is bedekt met de sneeuw, de dagen zijn kort en in deze periode is de kans groot dat je het noorderlicht ziet. Meer zien van winters Noorwegen? Dan is het leuk om een excursie te maken. Bijvoorbeeld een sneeuwscootertocht of bezoek een huskyfarm met honderden honden.

Noorderlicht

Noorderlicht


Leave A Comment