Eventyr i Danmark – Avontuur in Denemarken

Nog op zoek naar een leuke bestemming voor de herfstvakantie? Het zuiden van Denemarken is goed aan te reizen met de eigen auto en een leuke bestemming voor actieve families met avontuurlijke kinderen. Vier tips!

1. Terug in de tijd
Bezoek het historische Ribe, met 1300 jaar geschiedenis het oudste plaatsje van Denemarken. Op 15 oktober is het Ribes Kulturnat (Cultuur Nacht) en is er muziek, zijn er begeleide wandelingen en is de hele stad met kaarsen verlicht. Van 19 tot 23.30 (gratis voor kinderen onder de 13 jaar).Herfstvakantie in Denemarken

2. Net als de Vikingen
Ben je in de buurt, ga dan zeker een dagje naar het Ribe Vikingecenter, waar kinderen zelf brood bakken op een vuurtje, kennismaken met een roofvogel, van dichtbij zien hoe boogschieten er aan toe gaat én met Vikingen kunnen praten. Herfstvakantie in Denemarken

3. Op zeehondentocht
Denemarken heeft haar eigen Waddeneilanden, waar je waddentochten kunt maken en zeehonden kunt spotten. Ga bijvoorbeeld naar het eiland Mandø, waar je bij laag water met een tractor naartoe wordt gereden. Op het eiland zelf kun je een robbentocht maken met een paard en wagen. Herfstvakantie in Denemarken

4. De tophit: Legoland
Het mag natuurlijk niet ontbreken als je met kinderen naar het zuiden van Denemarken gaat: Legoland. Legoland Billund is het oudste van alle Legoland-parken (er zijn er intussen heel wat, over de hele wereld verspreid). Er zijn een paar spannende achtbanen, maar een groot deel van de attracties is ook geschikt voor iets jongere kinderen. Dat maakt het een bestemming voor het hele gezin. Ga bijvoorbeeld naar Adventure Land, Miniland, Pirate Land of Lego City.Herfstvakantie in Denemarken

Denemarken paklijst
Een actieve reis naar het zuiden van Denemarken? Stop dit in de kofferbak:

  • Goede wandelschoenen of gympen.
  • En rubberlaarzen: handig als je een wadwandeltocht wilt maken.
  • Regen- of windjack, om lekker veel tijd buiten door te kunnen brengen.
  • Van plan om af en toe zelf te koken? Neem een basisvoorraad mee, bijvoorbeeld rijst, pasta, tomatenpuree, peper en zout. Boodschappen zijn in Nederland iets goedkoper dan in Denemarken.
  • Voor de kleinsten: het boek Albert van de Deense kinderboekenschrijver Ole Lund Kirkegaard, over kleine Albert die zeerover wil worden.
  • Voor volwassenen: een van de Deense hitseries, zoals Borgen, Forbrydelsen of the Bridge (de laatste is Deens/Zweeds). Heerlijk om op een herfstachtige avond te kijken terwijl de kids op bed liggen.
Leave A Comment