Liverpool, tijd voor een nieuw imago!

De stad Liverpool heeft het imago een oude industriestad te zijn en dat is onterecht! Het biedt cultuur, veel musea, voldoende gelegenheid tot shoppen, twee voetbalstadions en natuurlijk is het de stad van The Beatles.

Omdat het is gelegen tussen de prachtige natuur van het Lake District en de Yorkshire Dales in het noorden en Wales en het Peak District in het zuiden slaat men deze hippe stad veelal over, maar hieronder zul je zien waarom een tussenstop of een paar nachten in Liverpool absoluut de moeite waard is.

 


Overdag zijn er tal van interessante musea te bezichtigen. Liverpool kent na Londen meer musea en galerieën dan elke andere Britse stad! Een drietal musea, gelegen in het oude havengebied Albert Dock, lichten we eruit:
1. Tate Liverpool, waar een grote diversiteit aan moderne kunst te bezichtigen is.
2. Liverpool Museum, dat gelegenheid biedt om de geschiedenis van Liverpool in een notendop te leren kennen en dat op een interactieve manier, voor jong en oud erg leuk!
3. The Beatles Story, het museum over dé popiconen van Liverpool, mag uiteraard niet ontbreken. Door middel van een audio tour zal je het verhaal van deze popiconen herbeleven dan wel leren kennen.

 

+
’s Middags kan er geshopt worden in één van grootste shopping malls van Engeland: Liverpool ONE. Met zo’n 150 winkels, restaurants en cafés kun je je hier prima vermaken. Wil je liever nog wat extra cultuur opsnuiven dan heeft Liverpool de op 5 na grootste kathedraal ter wereld. De Liverpool Cathedral, de grootste Anglicaanse kathedraal ter wereld, torent hoog boven de stad uit en de top van de kerktoren biedt een spectaculair uitzicht over de stad.

 


Albert Dock, bestaande uit 5 grote pakhuizen aan de rivier Mersey, is naast het culturele hart van de stad ook een zeer goede plek om een hapje te eten. We raden aan om de avond af te sluiten in The Cavern Club, hét podium waar het allemaal begon voor The Beatles. Er is live muziek vanaf 12 uur ‘s middags!

Ben je een voetballiefhebber, dan kun je natuurlijk je hart ophalen met twee clubs in de Premier League, de hoogste Engelse divisie: Liverpool en Everton. Beiden hebben een prachtig stadion waar een rondleiding mogelijk is en je de behaalde prijzen kunt bezichtigen.

 


Je zult positief verrast zijn en concluderen dat het oude imago inderdaad gedateerd is. Ontdek Liverpool en help ons het nieuwe imago te verspreiden!

Leave A Comment