Reis door de tijd en door ansichtkaart-dorpen

Hoewel veel mensen nog met de sneeuw bezig zijn deze winter, begint het nieuwe zomerseizoen zich al weer langzaam aan te dringen. Met natuurlijk daarbij de vraag; wat is nu een unieke bestemming? Wie van uitgestrekte landschappen, ruige natuur of pittoreske dorpen houdt, kan in de zomer zijn hart ophalen in Groot-Brittannië. Van de Highlands in het noorden, de Cotswolds in Engeland, tot en met de kustdorpjes langs de kust in Cornwall; door heel Groot-Brittannië vind je de mooiste plekken. En met de ferry ben je er in no-time.

Wie de prachtige landschappen en vergezichten van het Verenigd Koninkrijk echt wil ontdekken, doet dat met de auto. Vanuit Hoek van Holland ben je met de Superferry van Stena Line binnen een paar uur in Harwich, het ideale vertrekpunt voor het midden en zuidwesten van Engeland.

BS071841 Blog Cornwall

Devon en Cornwall
Reis bijvoorbeeld naar Devon en Cornwall. In dit gebied in het zuidwesten bij de kust kun je genieten van de natuurparken in Dartmoor en Exmoor in Devon, het decor van de detectiveserie Midsomer Murders in Somerset en prachtige tuinen met exotische planten en vissersdorpen aan de kust van Cornwall. Aan de Atlantische Oceaan kun je prima surfen en in de natuurparken kun je verschillende jeepsafari’s doen. Vergeet niet om op de terugweg te stoppen bij Stonehenge!

Cotswalds en East Anglia
Ben je meer op zoek naar het Engeland uit de tijd van kostuumdrama’s als Downton Abbey en Pride and Prejudice, dan zijn de Cotswolds in Centraal Engeland een echte aanrader. Hier vind je de ansichtkaart-dorpen, met de statige huizen en kastelen van weleer. Bezoek bijvoorbeeld Sudeley Castle, waar Katherine Parr – de enige echtgenote van Henry VIII die niet door hem gedood werd – ligt begraven.

Bezoek ook East Anglia, het gebied tussen Cambridge en de Noordzee. Het gebied heeft net zulke pittoreske dorpen als de Cotswolds en is een walhalla voor antiekliefhebbers. Overal vind je boetiekjes, markten en winkels met antiek. Wie het echte ‘Good Old England’ gevoel wil leren kennen, maakt een ‘Treasure Hunt’ door East Anglia; een autopuzzelrit langs Essex, Suffolk en Norfolk. Een tocht vol mooie, verborgen plekjes en hoofdbrekers. Ideaal voor gezinnen.

BS143956 Engeland blog

 

 

 

 

 

 

 

 

Peak en Lake DistrictBS151964 blogjaaa
Houd je meer van ruige natuur, bergen en kliffen, dan is een reis naar het noorden van Engeland echt een must. Neem de ferry vanuit IJmuiden naar Newcastle, een geweldig startpunt voor dit gebied. The Highlands zijn bij uitstek het gebied waar wandelaars, fietsers en klimmers naar hartenlust van de natuur kunnen genieten. Je bent zo in het Lake District met zijn hoge bergen en spiegelende meren. Je kunt naar Northumberland in het noorden, met zijn spectaculaire kliffenkust en Hadrian’s Wall: de muur die de Romeinen bouwden om de Schotten tegen te houden.

Of je zakt af richting het zuiden naar Yorkshire, met zijn stroomversnellingen en ruige heidevelden, en verder door naar Peak District en Lincolnshire met hun kalksteengrotten, wadden en zoutmoerrassen.

Een meerdaagse rondreis met de auto door Engeland en Wales, laat je reizen door de tijd. Of je nu teruggaat naar de tijd van J.R.R Tolkien of Jane Austen, je vindt er prachtige, ongerepte natuur en lieflijke dorpen. Een aanrader voor iedereen.

 

Leave A Comment