5 tips om na te zomeren in Schotland

Schotland is het land van de doedelzakken, de Schotse Hooglanden en whisky. Maar ook diepe meren, middeleeuwse kastelen en steencirkels. In de pub vertelt de lokale bevolking graag over de bijbehorende legendes. Een ideale bestemming om lekker na te zomeren. En goed bereikbaar met de comfortabele ferry van DFDS. Wij geven 5 tips!

1. Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden staan bekend om het ruige uiterlijk en de ongerepte natuur. Hier vind je prachtige vergezichten, uitgestrekte meren en een grillige kustlijn. Vergaap je aan de schoonheid van de bergen en valleien en waai lekker uit op de stranden. Je kunt hier prima wandelen en fietsen.

2. Het Trossachs Nationaal Park

Het heuvelachtige gebied, rondom Loch Lomond wordt o.a. de Trossachs genoemd. Een streek van meren, bossen en bergen. In de omgeving zijn prachtige wandelingen of rondritten te maken en whiskystokerijen te bezichtigen.

Loch Lomond

3. Schotse Hooglanders

Wie kent ze niet? De ‘Highland cow’ ofwel de Schotse Hooglander. Deze prachtige runderen komen oorspronkelijk uit Schotland, zijn normaal roodbruin, hebben lange haren en uiteraard lange hoorns. Als je door het landschap van Schotland rijdt kom je ze dikwijls tegen.

4. Whisky

Whisky, beter bekend als de nationale drank van Schotland – in het Gaelisch, uisge beatha (uitgesproken als oosh-ga beh-huh), wordt al sinds mensenheugenis in Schotland geproduceerd. Tijdens je bezoek aan Schotland kun je bij een aantal distilleerderijen zien hoe de whisky nog op traditionele wijze wordt geproduceerd. Natuurlijk kun je dit levenswater ook proeven. Een aantal bekende namen zijn Glenfiddich en Glenlivet, maar een bezoek aan de kleinste whiskystokerij van Schotland, Edradour Whisky, is ook een aanrader.

Edradour Whisky Distillery

5. De mooiste kastelen

Schotland is het land van golf en whisky, maar ook van kastelen. De volgende kastelen zijn zeker een bezoek waard:

Glamis Castle. Iedereen is het erover eens: wie naar Schotland gaat moet het Glamis Castle bezoeken. Het ligt in het dorp Glamis ca. 35 km ten oosten van Perth. Het kasteel heeft diverse torens, meters dikke muren, rijk ingerichte woonvertrekken, harnassen en wapentuig.
– Het Balmoral Castle. Dit neogotische kasteel liet Prins Albert, de echtgenoot van koningin Victoria, in 1853 liet bouwen. Het is vooral bekend als zomerresidentie van de Britse koninklijke familie.
Blair Castle. Bezoek in dit kasteel uit 1269 de schitterende balzaal, versierd met 175 geweien, de porseleinkamer met meer dan 1.700 stukken en de beeldenroute door de historische tuin.
Stirling Castle Eén van de voornaamste kastelen in Schotland en een belangrijk symbool van de Schotse onafhankelijkheid.
– Edinburgh Castle. Dit kasteel ligt bovenop een uitgedoofde vulkaan op de top van Edinburghs Royal Mile.
Alnwick Castle. Het imposante kasteel is één van de locaties waar opnames zijn gemaakt voor twee van de Harry Potter

Altijd al willen slapen in een kasteel? Dat kan in het Atholl Palace Hotel, een prachtig Victoriaans gebouw dat in 1898 zijn deuren opende.

Glamis Castle


Leave A Comment