‘Being Hermed’

Dit blog is geschreven door onze reisspecialisten Rick en Caressa.

Van de Herm-bezoekers keert 80 % nog een keer terug en de meerderheid van hen maakt, net als wij, kennis met het eiland door middel van een dagtrip. De 67 eilanders omschrijven dit als ‘Being Hermed’, oftewel: maak kennis met het eiland en je zult terugkeren… We zijn gewaarschuwd!

In 25 minuten brengt Travel Trident ons per ferry van Guernsey naar het autovrije Herm. Al snel na aankomst verspreiden de opvarenden zich over het 2,5 km brede en 1 km lange eiland met als gevolg dat we het gevoel hebben dat het eiland voor ons alleen is. Het eiland predikt rust. We hoeven er helemaal niks. We kiezen ervoor om een stuk te gaan wandelen langs de kust. Bramen plukkend lopen we langs de noordkant van het eiland. Je schijnt er soms zeehonden te kunnen zien. Zie je deze niet dan kun je ervoor kiezen om ze te zoeken per kajak of, minder inspannend, per excursieboot. Met uitzicht op het in de verte gelegen Frankrijk & Sark, komen we bij het uitgestrekte Shell Beach en het beschutte Belvoir Bay.

Door het wandelen en de overweldigende indrukken krijgen we honger. Halverwege het eiland ligt er een pad dat ons terugbrengt naar het centrum met lunchmogelijkheden. Er is onder andere een Taverne, maar wij lunchen bij het enige hotel op Herm: White House Hotel. Met, hoe kan het ook anders, uitzicht op zee krijgen we een ruime keuze aan vers gevangen mogelijkheden. Zeebaars, heilbot, oesters, Herm haring… Allemaal heerlijke verse gerechten staan er op het menu.

De andere kant van het eiland is zowaar nog rustiger. Hier zijn tussen maart en eind juli papegaaiduikers te bewonderen. We lopen terug via een prachtig pad met dicht op elkaar staande bomen en wilde hyacinten.
Helaas vertrekt de ferry alweer naar Guernsey en moeten wij Herm weer verlaten.

We hebben enorm genoten van het landschap, het eten en de prachtige vergezichten, maar helaas nog niet alles kunnen zien en doen wat Herm te bieden heeft. De conclusie is dan ook dat er nog genoeg reden is om terug te komen voor een aantal nachten en dat we moeten toegeven… We zijn ge-Hermed!

Leave A Comment