Bijzonder overnachten bij Juvet Landscape Hotel

Het is al laat en ik haast mij nog snel van Stranda naar het uitkijkpunt van de Trollstigen. Een prachtige route brengt mij naar de top. Eenmaal boven wacht mij een schitterend uitzicht op de vallei onder mij, waar de weg zich naartoe kronkelt langs de steile bergwand. Het is inmiddels 18.00 uur en tijd om in te checken bij Juvet Landscape Hotel.Juvet

Ik haast mij terug naar beneden en neem de afslag naar het hotel. Ik volg een landweggetje naar beneden en passeer enkele boerderijen, waar zal ik uitkomen? Uiteindelijk ligt Juvet voor mij. Een houten boerderij, waar de eigenaar Knut en de chef kok Erik al staan te wachten bij de entree. Ik word hartelijk welkom geheten en de rust overvalt mij. Wat een relaxte sfeer hangt hier.

IMG_3323

Knut vertelt mij dat hij hier een aantal jaar geleden de boerderij heeft overgenomen. Tot voor kort stonden er nog koeien in de ruimte, die tegenwoordig dienst doet als restaurant. Het is tevens de plek om rustig een drankje te doen of een boek te lezen. Het idee was om samen met de architecten van het landschapskunstwerk langs de nasjonal turistveg, de Gudbrandsjuvet, een landschapshotel te bouwen. De bedoeling was om de kamers geheel op te laten gaan in de natuur en daarbij de omgeving niet aan te tasten. Het resultaat zijn, tot nu toe, zeven houten kubussen, die verspreid liggen tussen de bomen.

Bijzonder natuurlijk, maar eenmaal binnen volgt de grootste verwondering. De kamers zijn voorzien van grote IMG_3315ramen, zodat je het gevoel hebt dat je middenin de natuur zit. Onder mijn kubus stort de rivier zich naar beneden. Je kan in de heerlijke fauteuil gaan zitten en volledig opgaan in hetgeen je voor je ziet. Het bewegen van de blaadjes, de rivier, vogeltjes die fluiten, de hoge bergen die door de bomen zichtbaar zijn, het uitzicht blijft fascineren. De kamer zelf  is minimalistisch ingericht, geen televisie, een eenvoudige badkamer, geen wifi. Vergeet de wereld en geniet van de natuur is hier het motto.

A room in the woodsLuxe is zeker wel aanwezig. Iets verderop, verstopt onder de grond en dichtbij de rivier ligt een klein spacentrum. Hier kun je de sauna in, met wederom dat uitzicht op de natuur. Massages kunnen gegeven worden, ja, ook met dat zicht op de omgeving. Of ga op in de natuur en neem plaats in de jacuzzi op het terras. Een betere plek om te bubbelen is haast niet denkbaar.

Terug naar de boerderij. Het is namelijk tijd voor het diner. Dit is een vast 3-gangen menu, dat geserveerd wordt op een grote lange tafel. Samen met de andere gasten nuttig je het verrukkelijke eten en het is een mooie manier om met elkaar in contact te komen. Al snel vliegen de adviezen voor mooie wandel- of fietsroutes over tafel en krijg je zodoende genoeg ideeën over hoe de volgende dag er uit zou moeten zien. Overigens kan ook Knut je voorzien van allerhande adviezen. Hij is zelfs bereid om mee te gaan.

Tijd om terug te gaan naar de kamer en naar buiten te turen. Het is juni, dus tot laat licht. Volop tijd om te genieten van deze bijzondere locatie.IMG_3318

De volgende ochtend wordt het ontbijt om 09.00u geserveerd. Haast bestaat niet in Juvet. De dag start rustig op, wat zullen we gaan doen; een wandeling in de prachtige natuur of toch die massage met dat uitzicht?

Het moge duidelijk zijn; Juvet is meer dan overnachten, het is een ervaring om niet snel te vergeten.

Leave A Comment