De 5 leukste doe-dingen in Denemarken met kids

LINDA-2-120x120

 

Denemarken is één van de meest familie-vriendelijke vakantielanden ter wereld. Maar hoe maak je een keuze uit al die leuke attracties, parken en kindermusea? Laat je inspireren door ons lijstje!

Legoland

 

1.
Natuurlijk staat Legoland Billund op nummer één. De bekendste attractie van Denemarken en niet voor niets: zo groot als vijftien voetbalvelden en met té veel attracties om in één dag te doen. Je kunt er rondlopen in Miniland, op safari in Safariland, op avontuur in Piratenland en een treinreisje maken door Indianenland.

 

 

Tinder Box2.

In de zomer komen sprookjes tot leven in een kasteel voor het Hans Christian Andersen Museum in Odense, met elke dag gratis musicals en optredens. Ook leuk: naast het museum ligt The Tinder Box waar kinderen zich kunnen verkleden, toneelspelen of creatief aan de slag in de werkplaats. Er zijn combinatie-tickets mogelijk.

 

Vikingschip

3.

Is er iemand in het gezin gek van Vikingen? Ga dan zeker naar het Vikingeskibmuseet, oftewel: het Vikingschipmuseum in Roskilde. Hier zijn echte Vikingschepen te zien én er draait een film over de tijd van deze heldhaftige Noorderlingen. Bij het museum ligt een mooie haven: tijdens het zeilseizoen (1 mei tot 30 september) kun je mee voor een zeiltochtje door Roskilde Fjord. Het museum is vooral leuk voor iets oudere kinderen.

 

 

Tivoli Friheden DenR++deBaron_Web 72dpi_14.
Een van de oudste attractieparken ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje: Tivoli in Kopenhagen. Het werd al in 1843 opgericht en hoewel met de tijd meegegaan, hangt er gelukkig nog steeds een heerlijk nostalgisch sfeertje. Het ligt in het centrum van Kopenhagen en ’s avonds wordt het verlicht door 115.000 gloeilampen. Een must! Een weetje: in de jaren ’50 bezocht Walt Disney Tivoli om inspiratie op te doen voor een eigen pretpark in de Verenigde Staten…

 

 

Oceanarium5.
Het grootste aquarium van Europa vind je in Denemarken! In het Nordsøen Oceanarium wonen zeehonden, haaien en nog veel meer zeedieren. Voor kinderen die even stoom moeten afblazen is er en leuke speeltuin. Het aquarium ligt in Noord-Jutland.

Comments
2 Responses to “De 5 leukste doe-dingen in Denemarken met kids”
  1. Avatar Marion says:

    Was erg nieuwsgierig naar dit lijstje en mis helaas onze favoriet. Lekker in de natuur en goedkoop. Fossielen zoeken bij de krijtrotsen van Mons Klint. Nog supermooie natuur en locatie ook.

  2. Avatar Linda van de Pavoordt says:

    Dag Marion, dat klinkt als een heel fijne plek, leuk ook voor andere lezers van dit blog! Bedankt voor de tip!

Leave A Comment