10 redenen voor een zomerse citytrip naar Helsinki

LINDA (2)

 

 

Met een voorliefde voor design, lekker eten & drinken en zonnige terrassen is Helsinki, de hoofdstad van Finland, de ideale bestemming voor een stedentrip. 10 redenen om deze zomer naar Helsinki af te reizen:

 

terras1.
Omdat bij elke zonnestraal de straten en terrassen volstromen. Van de inwoners van Helsinki kan met recht worden gezegd dat ze een Mediterrane inslag hebben.

2.
Om in één klap op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van design: in het Design Forum is het werk van zo’n 300 Finse ontwerpers onder één dak te zien. De Finnen zijn erg goed in functioneel design, dus verwacht veel gebruiksvoorwerpen, glaswerk en huishoudlinnen. www.designforum.fi

3.
Om te shoppen tot je erbij neervalt: er zijn veel juweeltjes van winkels, van Scandinavische merken als Marimekko en iitala tot kleine shops met handgemaakte cadeautjes.

DDH_tarjotin_jpgJuuri_lowres_rajattuNudge-155_press_pieniuudenmaankatu

 

 

 

 

 

4.
Voor het Design District! Haal bij de lokale VVV een kaart van het Design District en bezoek de winkels van jonge ontwerpers en bekende Finse designers in deze hippe wijk. www.designdistrict.fi

kathedraal5.
Vanwege de culturele highlights en de bijzondere architectuur! Niet te missen: de moderne Chapel of Silence, de door twee broers ontworpen en deels ondergronds gebouwde Temppeliaukio Kirrko kerk (oftewel de rotskerk), de Russisch orthodoxe Uspenski kathedraal en de kenmerkende witte kathedraal van Helsinki (Tuomiokirkko).

6.
Om je even Fin onder de Finnen te voelen: koop een ijsje bij één van de nostalgische kiosken in de stad aan de ‘Esplanadi’, waar veel Finnen vroeger met hun ouders kwamen en nu met hun eigen kinderen.

7.
Om op je gemak Helsinki te bekijken zonder te lopen. Laat de stad aan je voorbij komen terwijl je op het terras van Esplanad Café of Kämp Hotel zit.

Suomenlinna8.
Omdat je eens in je leven op het Suomenlinna Fort wilt hebben gepicknickt. Picknickmand mee en hup, de veerboot op die vanuit de haven in het centrum van Helsinki naar het fort vaart. Er zijn wandelpaden, grasvelden, musea, theehuisjes en overal prachtige uitzichten. www.suomenlinna.fi

9.
Omdat je in een handomdraai je stedentrip omtovert in een vakantie: net buiten Helsinki begint al de spectaculaire natuur van Finland.

10.
Om er een dubbele citytrip van te maken: Helsinki&Tallinn. Met de veerboot vanuit de haven van Helsinki ben je in 2,5 uur in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
(Of doe helemaal gek en boek de reis Parels van het Noorden: een combinatie van Riga, Stockholm, Helsinki en Tallinn).

Leave A Comment