Vijf adembenemende plekken die je gezien móet hebben

LINDA (2)

 

Je hoeft er niet voor naar de andere kant van de wereld: vijf spectaculaire plekken die in een film niet zouden misstaan, gewoon in Noordwest-Europa. Reisjournaliste Linda van de Pavoordt geeft haar vijf tips!

 

 

1 Vesterålen
De Noorse eilandengroep Vesterålen ligt boven de Arctische cirkel in Noorwegen en het is de enige plek in Europa waar je bijna gegarandeerd walvissen ziet tijdens een walvistocht.

Vesteralen walvis

 

2 The Burren
Dit wonderlijke landschap ligt in het westen van Ierland. Hier vind je onder meer de Ailwee Caves,  twee miljoen jaar oude grotten, en resten van oude beschavingen die tot 2000 en 2500 voor Christus terug gaan.

The Burren

 


3 Westfjorden

De Westfjorden in het westen van IJsland benemen je de adem, zó mooi zijn ze. Tegelijk is het één van de minst door toeristen bezochte gebieden in het land. Alles wat je hier ziet is extreem: van de fjorden en de tafelbergen die het landschap domineren tot de stormen die het landschap soms teisteren. Dit is letterlijk Living on the Edge!

westfjorden

 


4 Sark
Een eiland met zonnige baaitjes en witte stranden? In Engeland? Ja hoor: het eiland Sark is één van de best bewaarde geheimen van Engeland. Samen met Guernsey en Jersey vormt Sark De Kanaaleilanden. Ze liggen voor de kust van Frankrijk, vandaar de heerlijke zomers.

Sark Kanaaleilanden

 


5 Snowdonia

Je zou het niet verwachten met zo’n naam, maar Snowdonia ligt ‘gewoon’ aan de overkant van het Kanaal, in Wales. Het is één van de mooiste natuurgebieden van het koninkrijk en – inderdaad – met Mount Snowdon als hoogste top (1085 meter), ligt hier in de winter regelmatig sneeuw.

Snowdonia

Leave A Comment