Roofvogels bij Crag Caves

Kimberley blog

 

 

Onze reisspecialist Kimberley bezocht tijdens haar reis naar Ierland het grottencomplex Crag Caves. Naast een rondleiding door de grotten, werd er een indrukwekkende show gegeven door een valkenier en zijn roofvogels. Een bijzondere ervaring!

 

Het grottencomplex Crag Cave blijkt uit een behoorlijk groot IMG_0436
hoofdgebouw en bijbehorend terrein te bestaan. Bij binnenkomst
wacht ons een warm welkom 
en worden wij doorgeleid naar de
valkenier. Hij wacht ons op aan de achterkant van het hoofdgebouw
samen met 9 bijzondere uilen en valken. De valkenier vertelt ons
over iedere vogel vertelde welke soort het is, zijn leefgebied en
bijzonderheden. De vogels zien er groot en indrukwekkend uit…
Na de uitleg volgen wij de valkenier naar een veldje met houten
constructies en bankjes 
voor de gasten.

 

 

IMG_0437De valkenier haalt één voor één de vogels om deze te voeren.  De  uilen eten redelijk rustig van een houten constructie of vanuit zijn  hand maar de valken houden er bijzondere luchtaanvallen op na. Zij storten zich met 250-300 km per uur op de (al dode) muis die  de valkenier al rennend achter zich aantrekt. Of hij voert een  show op waarbij hij doet alsof er een konijn aan zijn touw hing  zodat de valk deze grijpt, erg mooi om te zien!

Na deze indrukwekkende show worden wij opgehaald en krijgen we   een rondleiding door de Crag Caves. Deze grotten zijn al in 1859 ontdekt maar vanaf 1981 zijn ze pas echt onderzocht. Het  bleek dat de grotten een totale lengte hebben van bijna 4 kilometer. Hiermee behoren zij tot de top 10 van de langste grotten van Ierland. Vanaf 1987 zijn de grotten open voor publiek; tenminste… 350 meter ervan.

Het klimaat in de grotten is zeer vochtig en het is er altijd 10 graden. Het pad waarover je loopt is erg goed begaanbaar, zelfs voor mensen met claustrofobie is het goed te doen. Constant bevind je je in open ruimte, nergens loop je door smalle gangen.

Tot slot is het leuk om een bezoek te brengen aan de redelijk grote winkel vol met souvenirs en leuke hebbedingen. Dit bezoek was zeer de moeite waard, en wij vonden het een leuke ervaring!

 

IMG_0447 IMG_0432

Leave A Comment