Ægir Brouwerij in Flåm – een culinaire verrassing

Begonnen als kleine operatie, wordt het bier van de Ægir brouwerij uit Flåm inmiddels naar verre landen geëxporteerd. Best knap voor een biertje dat nog maar krap 2 jaar bestaat. De filosofie van het restaurant Ægir is om het bier in en bij het eten te gebruiken. Dat leek mij een interessante combinatie en de moeite waard om eens uit te proberen.

 

 

 

Als de drukte van de cruiseschepen uit Flåm verdwenen is slenter ik naar de, in Viking stijl gebouwde, brouwerij. Ik word hartelijk welkom geheten en krijg de menukaart te zien. De keuze is direct duidelijk en ik kies voor de ‘Viking Plank’: vijf gerechten, van voorafje tot toetje, worden geserveerd met vijf verschillende soorten bier, van licht tot donker.

Het eten smaakt hier zeer goed en de combinatie met bier is verrassend. Zeker het bier gecombineerd met de gerookte zalm, maakt onverwachte smaaksensaties los. Wat kun je toch vrolijk worden als alles klopt tijdens een maaltijd. De chocola, als toetje, krijgt een vollere smaak door het bruine bier wat erbij geserveerd wordt.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Tijdens mijn bezoek kostte deze Viking plank omgerekend ongeveer 45 Euro. Voor zo’n goede maaltijd een prima prijs.

Met een volle buik en een voldaan gevoel stap ik weer naar buiten. Ik besluit nog een wandeling te maken. Achter het Fretheim hotel gaat een paadje naar boven. Op de top van het heuveltje zit ik op een bankje en hoor de stilte en heb voor me de prachtige Aurlandsfjord. Soms klopt alles op een avond, het eten, het drinken, de omgeving, alles was perfect. Een verblijf in Flåm is dan ook een aanrader.

Leave A Comment