Tuffen door het Engelse landschap.

In juni 2013 zijn de reisspecialisten Nienke, Cynthia, Michelle en Melanie naar Zuid-Engeland geweest. Gedurende de reis hebben zij een nostalgische rit met de stoomtrein van de Kent & East Sussex Railway gemaakt. Lees hier hun ervaring!

 

Kent & East Sussex Railway

Harry, the Chief Station Master, staat ons al met een grote glimlach op te wachten. Harry is al jaren vrijwilliger bij de Kent & East Sussex Railway. En met glimmende knopen op z’n jas en een mooie pet op, lijkt hij zo teruggekomen uit vervlogen tijden. We hebben nu al zin in ons ritje!

Stampend en met een grote rookpluim komt de trein het station van Tenterden binnen getuft. Een prachtig, oude locomotief met een rits wagons erachter. Doordat het station ook in de oude stijl is gelaten wanen we ons zo rond het jaar 1900. Harry wijst onze plekken aan, en we nemen plaats op de ouderwetse bankjes. We rijden het station uit en slingeren door het Engelse, glooiende landschap.

 

Bodium Castle

 

 

We rijden 15 kilometer door het platteland van de Rother Valley, en we hebben prachtig zicht op licht glooiende heuvels begroeid met geel koolzaad met hier en daar een koe of schaap. Na ongeveer 3 kwartier komen we aan bij het eindpunt, Bodiam. Vanuit de trein hebben we een prachtig uitzicht op Bodiam Castle. Helaas hebben wij geen tijd om het kasteel te bezoeken, maar dat gaan we de volgende keer zeker doen!  In Bodiam stoppen we 15 minuten om de benen te strekken.

 

 

Op de terugweg genieten we aan boord van een heerlijke cream tea: thee, scones, boter, jam en clotted cream. Weer aangekomen op het station van Tenterden bezoeken we de leuke souvenirshop. We vertrekken met leuke herinneringen!

Cream tea

Harry 'the Chief Station Master'

 

Comments
One Response to “Tuffen door het Engelse landschap.”
  1. Avatar M.h.bosch says:

    Even ter aanvulling…….het is geen bodium castle maar bodiAm castle
    Buro Scanbrit: bedankt voor je oplettendheid. We hebben de tekst aangepast.

Leave A Comment