Een bijzondere tent opzetten met Buro Scanbrit

Noordwest-Europa specialist Buro Scanbrit biedt vakantiegangers dit zomerseizoen de mogelijkheid om op een unieke manier te kamperen in Engeland. Van Indiaanse tipitenten tot Mongoolse yurts tot houten wigwams.

In het zomeraanbod van Buro Scanbrit is een camping met tipi’s en yurts opgenomen. Daarnaast zijn er drie vakantieparken met wigwams te boeken.

 De tipi’s en yurts zijn te vinden in Herefordshire en liggen in een boslandschap met uitzicht op glooiende heuvels. Tipi’s zijn kegelvormige tenten, die hun oorsprong vinden bij Indianen in Noord-Amerika en van oudsher van dierenhuiden of canvas werden gemaakt. Tegenwoordig worden ze van canvas of zeildoek gemaakt. Ze zijn voorzien van een comfortabel en sfeervol interieur met goede bedden, zachte schapenvachten, tapijten en lantaarns. Yurts, ook wel gers genoemd, kennen we van de nomaden van de Mongoolse steppes. Een yurt bestaat uit een houten constructie met tegenwoordig canvas eroverheen. Ze hebben een soortgelijke inrichting als de tipi’s.

Wigwams zijn stevige houten kampeerhutten die voorzien zijn van bedden met matrassen, volledige isolatie en er is verwarming en elketriciteit aanwezig. De drie vakantieparken met wigwams liggen verspreid over Engeland.

Hans Hofmans, Marketing Manager van Buro Scanbrit, legt uit: “Nederlanders houden van kamperen, maar tegelijkertijd ook van comfort. Waarom dan niet die twee combineren? Kamperen, maar toch een comfortabel bed, geen gedoe met tentstokken of ’s nachts wakker liggen van wapperende tentdoeken. Je hoeft alleen nog maar een slaapzak en wat kookgerei in te pakken en het genieten van de kampeervakantie kan beginnen!”

Comments
One Response to “Een bijzondere tent opzetten met Buro Scanbrit”
  1. Via google kwam ik bij jullie terecht. Al was het niet geheel wat ik zocht moet ik zeggen dat ik bijzonder verrast ben door deze tenten, ziet er echt leuk en origineel uit!

Leave A Comment