Nieuwe bestemming: Saariselkä

Amsterdam, 5 november 2012 – NoordwestEuropa specialist Buro Scanbrit heeft Saariselkä als nieuwe winterbestemming in haar programma opgenomen. Het gebied in het noordelijkste puntje van Fins Lapland omvat een compact dorp, omringd door heuvels en het nationaal park Urho Kekkonen.

In het sneeuwzekere Saariselkä is ’s winters meer dan 200 kilometer aan langlaufloipes aangelegd, waarvan 34 kilometer verlicht wordt. De loipes gaan onderweg door bossen, en leiden langs bevroren meren en fjels. Er kan in het gebied ook goed geskied worden en ook andere buitenactiviteiten als een huskysledetocht, sneeuwscootersafari, ijsvissen of een sneeuwschoenwandeling behoren tot de mogelijkheden.

Voor de avontuurlijke wintersporters heeft Buro Scanbrit twee bijzondere Adventure Weeks in deze omgeving samengesteld, waarbij diverse buitenactiviteiten bij de reis zijn inbegrepen.

Hans Hofmans, Marketing Manager van Buro Scanbrit, over de nieuwe bestemming: “Saariselkä is bij uitstek een winterbestemming waar je één kunt worden met de prachtige natuur. Erg geschikt voor families en natuurliefhebbers, maar zeker ook voor avontuurlijk ingestelde reizigers. Het gebied biedt rust en ruimte, maar ook diverse mogelijkheden voor bijzondere activiteiten. Vergeet ook niet het spectaculaire Noorderlicht dat hier op heldere nachten goed zichtbaar is. Dus ook voor deze nieuwe bestemming gaat onze nieuwe slogan ‘verrassend veelzijdige vakanties’ volledig op.”

Leave A Comment