Nieuwe zomerexcursies IJsland bij Buro Scandinavia

Noord-Europa specialist Buro Scandinavia heeft een aantal nieuwe excursies toegevoegd aan het IJsland-aanbod, waaronder de River Jet en Glacier Grand Slam.

De Glacier Grand Slam dagexcursie begint met een bezoek aan het Vatnajökull Nationaal Park. Ook wordt onder begeleiding van een gids een wandeling gemaakt op de oevers van het Fjallsárlón-gletsjermeer en op de Fjallsjökull gletsjertong, die bezaaid is met ijspieken en kloven. Daarna volgt een boottocht van een uur tussen de ijsbergen op het Jökulsárlón gletsjermeer, met Europa’s op één na grootste ijskap op de achtergrond.

De River Jet is een excursie waarbij waaghalzen op hoge snelheid door een rivierkloof varen. Voor het aan boord gaan, krijgen de deelnemers een waterdichte overall, zwemvest, helm en handschoenen. Samen met een gids vaart men in een klein groepje van maximaal 10 personen door de canyons van de Hvitá- rivier.

Hans Hofmans, Marketing Manager van Buro Scandinavia over het nieuwe aanbod: “Het wordt steeds populairder om een rondreis uit te breiden met een aantal excursies en IJsland is bij uitstek een bestemming voor actie en avontuur. Vandaar dat we het pakket dit jaar hebben uitgebreid. Spectaculair is bijvoorbeeld de River Jet. In het afgelopen seizoen van Wie Is De Mol in IJsland was al een voorpoefje te zien: een aantal kandidaten racete door een rivierkloof voor een opdracht. Dat kunnen onze reizigers nu ook zelf ervaren.”

De excursies die Buro Scandinavia in IJsland aanbiedt, zijn los te boeken en kunnen gecombineerd worden met de diverse rondreizen over het eiland. In totaal zijn het er bijna twintig, waaronder de Blue Lagoon, walvissafari, paardrijden in lavavelden, Reykjavik Fiets Tour, raften, gletsjerwandeling, sneeuwscooteren, Landmannalaugar en Golden Circle Classic Tour. Een groot deel van de excursies is uitstekend te doen vanuit de hoofdstad Reykjavik.

Leave A Comment