Tip: de Cotswolds en Engeland’s oudste universiteitsstad, Oxford.

Verlies uw hart in het ‘Hart van Engeland’

De Cotswolds… eindeloos rollende heuvels, met weiden, heide en bossen en daartussen boeiende steden en pittoreske dorpen. Ontdek Engeland’s grootste ‘area of outstanding beauty’. De Cotswolds strekken zich uit van Shakespeare’s Stratford-upon-Avon in het noorden tot Bath en zijn rijke Romeinse erfenis in het zuiden, van de middeleeuwse universiteitsstad Oxford in het oosten tot Gloucester in het westen met zijn prachtige kathedraal, bekend uit de Harry Potter films. En tussen al dat grootse kunt u toeren door het landschap met zijn typische huizen, opgetrokken uit de lokale honingkleurige zandsteen. Voor watersportliefhebbers is er het Cotswold Water Park met meer dan 140 meren en meertjes. Cultuur én natuur: ideaal om er eens een paar dagen goed van te nemen!

Wie Oxford zegt, zegt Tolkien

Oxford is één van de poorten naar de Cotswolds. De oudste universiteitsstad van Engeland zal u verleiden met haar prachtige universiteitsgebouwen die voor een deel al uit de 13e eeuw dateren. Wandel er eens doorheen en bezoek de kathedralen, de beroemde Bodleian Library of de Carfax Tower. Hier hebben heel wat beroemdheden gestudeerd: Oscar Wilde, Margaret Thatcher en Bill Clinton, om er een paar te noemen. J.R.R.Tolkien (Lord of the Rings) was hier hoogleraar en stond aan de wieg van het beroemde Oxford English Dictionary. Teveel cultuur en wetenschap? Kom dan op adem in de prachtige omgeving van de stad. Boek hier uw Oxford Experience!

 

Comments
One Response to “Tip: de Cotswolds en Engeland’s oudste universiteitsstad, Oxford.”
  1. Avatar ict voor beperkten says:

    Tof, gelijk naar Een vriend doorgestuurd. Mooie site trouwens!

Leave A Comment