Wales: kastelen en mythen in oogstrelende landschappen

Caernarfon - Wales

Wales is een schatkamer als u van afwisseling houdt: met hooglanden als de Brecon Beacons in het zuiden en de stoere bergen van Snowdonia in het noorden. Maar ook met een grillige kust die veel verrassingen en activiteiten biedt. De geschiedenis en cultuur van Wales reikt ver terug naar de Kelten en hun mythische helden en ook de Romeinen hebben hier talrijke sporen achter gelaten. En wie van indrukwekkende kastelen houdt, komt hier ruimschoots aan zijn trekken. Kortom, Wales is een ideale bestemming om rustig toerend of wandelend te verkennen! We zetten alvast enkele hoogtepunten op een rij!

De bergen van Snowdonia

Wie van bergsporten houdt, kan zich hier uitleven, of u nu wandelaar bent of serieuze klimmer. De Snowdon is hier de hoogste berg en u kunt van verschillende kanten omhoog wandelen. Wie het rustiger aan wil doen, tuft naar boven met één van de vele stoomtreinen die Wales kent. Een indrukwekkende reis naar de top die een prachtig uitzicht biedt! In het omringende landschap zijn bossen, watervallen en rivieren, de ‘slapende reus’ Cader Idris en pittoreske dorpen met even pittoreske namen als Llanderis of Dolgellau (spreek uit als ‘Dolgett-lå’). Andere mooie bergwandelingen zijn langs Romeinse wegen die nog in verbazingwekkend goede staat verkeren.

Snowdonia

Snowdonia

Arthur, de draak, kastelen en ander erfgoed

Wist u dat de oudste verhalen rond koning Arthur uit Wales komen? De rode draak in het wapen van Wales voert terug naar de verhalen van Arthur’s voorouders, het geslacht Pendragon. Er wordt verteld dat de draak nog in één van de vele berggrotten huist… Er zijn naast Keltische forten, Romeinse nederzettingen en amfitheaters ook talrijke kastelen in Wales. Heel indrukwekkend zijn de 13e eeuwse kastelen rond Snowdonia: Caernarfon kijkt uit op het druïdeneiland Anglesey, Harlech torent hoog op een rots boven de westkust en Conwy bewaakt de noordkust. In het zuiden ligt Cardiff, de gezellige hoofdstad van Wales, bekend om de jaarlijkse Singer of the World competitie.

Kust van Wales

Kust van Wales

Kusten, binnenlanden en steden: surfen, golfen en wandelen

Wales –  door de Romeinen Cambria genoemd –  heeft een kustlijn van maar liefst 1200 km, met indrukwekkende kliffen, maar ook met prachtige zandstranden waar dankzij de Atlantische golven uitstekende surfcondities zijn. Ook golfers kunnen zich op méér dan 200 golfbanen uitleven in dit landschap dat er voor gemáákt lijkt. Vanaf de Brecon Beacons in het zuiden naar Snowdonia kunt u ook de Cambrian Way lopen, een lange afstandswandeling door adembenemende heidelandschappen. Bent u al nieuwsgierig? Wales verdient het om ontdekt te worden!

Wandelen in Snowdonia

Wandelen in Snowdonia

Hoe komt u er?

U steekt met Buro Britain’s partner Stena Line vanaf Hoek van Holland over naar Harwich. Vanaf daar is het slechts vijf uur rijden naar het hart van Snowdonia. Bekijk hier alle rondreizen naar Wales.

Leave A Comment