Voorjaar bij Abergavenny Castle, Brecon Beacons

Abergavenny Castle

Abergavenny Castle

Het is zo’n typische ‘crispy’ voorjaarsochtend in de Brecon Beacons in Zuid-Wales, de zon schijnt laag op de omliggende bergen, nog door een ochtendwaas. Een paar diepe inademingen van frisse zuurstofrijke lucht maken je wakker, het stadje begint in leven te komen. Vanaf de Abergavenny Castle grounds heb je schitterend uitzicht op die herkenbare bergen van de Brecon Beacons, een beetje vierkantig en afgeplat, om me heen zie ik de Sugar Loaf en de Skirrid Mountain. Tekenen van voorjaar dienen zich aan, het felgeel van een paar narcissen en de takken van de treurwilg, het strakblauw van de lucht en het frisgroen van het gras en in de weiden tegen de bergen aan zie je lammetjes rond springen. Zo vredig als de kasteelruïne er nu bij ligt, dan is het moeilijk voor te stellen dat dit lang geleden de plaats was van list en bedrog en bloedige erfopvolgingen… Tegenwoordig kan er binnen deze kasteelmuren worden overnacht. Het huis van de voormalige ‘gatekeeper’ biedt een comfortabel onderkomen, de gate gaat ’s avonds op slot maar de gasten krijgen de sleutel. Voel je als een echte kasteelheer in Wales!

Uitzicht vanaf Abergavenny Castle

Uitzicht vanaf Abergavenny Castle


Leave A Comment