Londen krijgt spectaculaire kabelbaan

Deze zomer wordt begonnen met de bouw van een enorme kabelbaan over de Theems. Dat heeft de burgemeester van Londen Boris Johnson gezegd. Het is de bedoeling dat de nieuwe constructie klaar is voor de Olympische Spelen van 2012, die in de Britse hoofdstad gehouden worden. 

De gondels – 34 in totaal – zullen ruim negentig meter boven de grond zweven en een spectaculair uitzicht over de stad bieden. De kabelbaan moet de wijk Greenwich aan de zuidelijke oever met de Royal Docks aan de overkant van de rivier gaan verbinden. Toeristen kunnen op die manier snel heen en weer pendelen tussen het O2 stadion en het evenementencomplex Excel – twee belangrijke locaties voor ‘s werelds grootste sportevenement.

Het project wordt begroot op vijftig miljoen pond. Elk uur zal de kabelbaan 2.500 mensen naar de overkant kunnen brengen.  

Bijzonder

De burgemeester is ervan overtuigd dat het lukt voldoende investeerders te vinden en de kabelbaan binnen een jaar te realiseren. “Zowel voor inwoners als voor bezoekers van onze stad zal het een zeer bijzondere manier zijn om Londen te ontdekken”, aldus de burgervader.

Johnson voerde eerder een veelbesproken fietsenplan door in de stad, die mensen de mogelijkheid geeft door heel Londen fietsen op te pikken en elders weer achter te laten.

Leave A Comment