IJshotel in de zomer

Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk om de sensatie van het IJshotel in Zweden ook gedurende de zomer te ervaren! Een verkleinde versie van ’s werelds ‘coolste’ hotel wordt op dit moment gebouwd in Art Center in Jukkasjärvi, 200 km ten noorden van de Poolcirkel. Op 10 juni 2011 zal dit spectaculaire hotel zijn deuren openen.

In de winter heeft het hotel een oppervlakte van 5500 m2 en bevat 60 kamers; er zijn kunstkamers, sneeuwkamers en ijskamers. Deze zomer zal het hotel 120 m2 beslaan en bevat het drie kunstkamers, een Absolut Icebar en een ruimte waar gasten het ijssculpturen kunnen proberen. De Art & Design groep is begonnen met het bouwen van de drie verschillende kunstkamers. Elke kamer zal uniek worden, zoals ook het geval is in de winter. Het kleine zusje van het IJshotel zal omringd worden door duizenden tonnen gigantische blokken ijs en dit allemaal aan de binnenkant van het Art Center. De temperatuur zal binnen liggen op -5C.

 In de winter kan een bezoek aan het hotel gecombineerd worden met een hondensledetocht, een sneeuwscootersafari en een excursie naar het Noorderlicht. Gedurende de zomer zijn er excursiesmogelijk  zoals raften, kanoën, hiken, jagen, vissen en verschillende midzomernacht activiteiten.

Leave A Comment