Highlights: Alnwick Castle

In Alnwick in Northumberland, Engeland ligt Alnwick Castle beter bekend als Zweinstein (Hogwarts) uit de Harry Potter films. Het kasteel is gebouwd in 1100 door de Vikingen en de huidige constructie stamt uit de 14e en 15e eeuw.

Alnwick Castle wordt ook wel het ‘Windsor van het noorden’ genoemd, omdat het na Windsor het grootste nog bewoonde kasteel in Engeland is. Het kasteel heeft een prachtige siertuin met als publiekstrekker tientallen fonteinen.

Alnwick Castle zal weer omgetoverd worden naar Zweinstein. De maand april zal helemaal in het teken staan van Harry Potter! Je treedt in de voetsporen van Harry, Ron en Hermelien en kun je zelf op onderzoek naar geheime kamers gaan. Of neem bezemsteel lessen en wie weet wordt je wel de volgende kampioen met zwerkbal!

Vanuit Haggerston Castle Holiday Park en Kielder Water Lodges kun je dit magnifieke kasteel het beste bezoeken. Bovendien hebben kinderen gratis entree bij minimaal 1 volbetalende volwassene bij een boeking bij Buro Britain!

Alnwick Castle

Alnwick Castle


Leave A Comment