Skil-Shimano maakte WK gras Nederland – Denemarken groener

Heel Nederland en nog een miljard andere wereldbewoners zitten deze weken weer vele uren aan de buis gekluisterd. Volgens de FIFA heeft het WK voetbal in Zuid Afrika, deels door de vele internationale vluchten, een CO2 uitstoot van 2,7 miljoen ton CO2. De TV kijkers verdubbelen die uitstoot nog een keer! Aanleiding voor de wielerploeg Skil-Shimano om de handen ineen te slaan met Trees for Travel. De renners Kenny van Hummel en Tom Veelen kwamen op het idee om ook hun voetbalavondje groen te maken en compenseerden hun uitstoot tijdens Nederland-Denemarken.

Zij berekenden hun uitstoot op www.maakhetgrasgroener.nl en compenseerden deze door een bijdrage te geven aan boeren in Afrika en hen zo een duurzamere toekomst te bieden. Vanaf 3 euro worden er al 8 struiken geplant en een gemiddelde TV avond met vrienden gecompenseerd.

Bij dit Afrikaanse project wordt ervoor gezorgd dat boeren heggen om hun akkers kunnen planten. Deze beschermen de gewassen tegen de wind en de geiten, waardoor de voedselproductie verbetert. Van de noten die aan de struiken groeien, maakt de boerencoöperatie biodiesel, die lokaal wordt verkocht. De struiken nemen CO2 op en de biodiesel vermindert het gebruik van fossiele brandstoffen.

Skil-Shimano is ambassadeur van Trees for Travel en compenseert de uitstoot van haar volgauto’s ook in dit Afrikaans project.

Over Skil-Shimano Skil-Shimano is een professionele sportorganisatie, die een stabiele basis biedt voor sporters om – volgens onze eigen kernwaarden – topsport te bedrijven. Skil-Shimano is een groeiend team met veel ambitie. Vanwege een attractieve koerswijze, een duidelijke filosofie, sterke teamspirit en gedrevenheid, heeft het team een herkenbare identiteit gecreëerd en wordt het team met belangstelling gevolgd door publiek en sportliefhebbers.

Over Trees for Travel Stichting Trees for Travel, een erkend goed doel, startte in 2001 als eerste in Nederland met klimaatcompensatie. Trees for Travel streeft ernaar de klimaateffecten door gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en te compenseren. Dit gebeurt bij projecten in ontwikkelingslanden waarbij de focus ligt op duurzame sociaal economische ontwikkeling van de lokale bevolking. Dit kan zijn door aanplant en herstel van bosecosystemen en duurzame energie.

Maak het gras groener is een samenwerking tussen Trees for Travel, BureauBlauwGeel, Skil-Shimano en Forest Media.

Leave A Comment