Noorse fjorden mooiste wereldplek

Noorse Fjorden mooiste wereldplek

Noorse Fjorden mooiste wereldplek

Bij een onderzoek van het National Geographic Traveler reismagazine onder 133 wereldplekken komen de Noorse fjorden als beste uit de test. Er werd onder andere gekeken naar vervuiling, culturele kwaliteit en hoe overheden, ondernemingen en bevolking omgaat met de bestemming.

De Geirangerfjord staat sinds 2005 op de Unesco werelderfgoedlijst en is inderdaad een prachtige plek om te bezichtigen. Maar ook de andere fjorden die de Noorse kust rijk is zijn absoluut de moeite waard, zoals bv de Sognefjord waar u een ontspannen cruise kunt maken.

Ook onze andere bestemmingen komen terug in de lijst van mooiste wereldplekken en doen het daar ook zeker niet slecht. De Yorkshire Dales en de Highlands van Schotland staan op een gedeelde 6e plaats. Wales komt vlak daarachteraan met een 7e plaats. Ook Kopenhagen, Denemarken (11e plaats), Ring of Kerry in Ierland (12e plaats), Cornwall, Engeland (15e plaats) en Stonehenge, Engeland (23e plaats) komen in de lijst voor.

Kortom een leuk idee om te weten dat onze bestemmingen hoogst scorende wereldplekken zijn!

Leave A Comment