Maand van het Spannende boek: Mørd en Dødslag

Stieg Larsson Gerechtigheid

Foto: cover Stieg Larsson, Gerechtigheid

Vandaag is de 22e Maand van het Spannende boek van start gegaan. Vooral Scandinavische misdaadromans zijn hot. De boeken van Henning Mankel, de Millennium trilogie van Stieg Larson: wie kent ze niet? Het thema van de Maand van het spannende boek is dit jaar dan ook Mørd en Dødslag.

Volgens cijfers van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek zijn Nederlandse lezers in de ban van Scandinavische thrillers: in ten minste 1 op de 10 huishoudens werd afgelopen jaar een Scandinavische thriller gelezen. Bijna 1 op de 5 titels in de Top 60 van bestverkochte thrillers is afkomstig uit Scandinavië.

De absolute nummer 1 is Stieg Larsson, zo blijkt uit het Dossier Juni – Maand van het Spannende Boek 2010, gebaseerd op verkoopcijfers van onderzoeksbureau GfK Retail & Technology Benelux B.V. Alle drie de delen van zijn Millennium trilogie belandden in de top 5 van best verkochte boeken. Alleen al van het eerste deel, Mannen die vrouwen haten, zijn ruim 800.000 exemplaren verkocht. Larsson was daarmee in 2009 de best verkochte auteur in Nederland.

Leave A Comment