Lalandia vakantiepark bij Legoland Denemarken groot succes

Lalandia vakantiepark Denemarken
Het Lalandia vakantiepark in Billund, Denemarken heeft in het openingsjaar 2009 al ruim een miljoen gasten ontvangen, waaronder duizenden Nederlanders. Vooral in de mei-, zomer- en herfstvakantie verbleven veel Nederlandse gasten in het vakantiepark dat onderdeel is van het LEGOLAND Billund Resort. In 2009 zijn volgens de cijfers van VisitDenmark in de regio Zuid-Denemarken, waar Billund onder valt, in totaal bijna 67.500 Nederlandse overnachtingen geregistreerd op vakantieparken, een stijging van 26,6% ten opzichte van 2008. Zeer waarschijnlijk is deze aanzienlijke toename te danken aan de komst en opening in deze regio van het LEGOLAND Billund Resort.


Lalandia Vakantiepark

Het Lalandia vakantiepark opende in 2009 haar deuren en bestaat uit ruim 750 hoge kwaliteit vakantiewoningen. Het aantal vakantiewoningen in het resort zal de komende jaren worden uitgebreid tot 1500. Het Lalandia vakantiecentrum biedt ontzettend veel indooractiviteiten, zoals het Monky Tonky speelparadijs en het Aquadome, Noord-Europa’s grootste subtropische zwemcomplex met zwembaden, een gigantische waterglijbaan en jacuzzi’s. Verder biedt het centrum bowlingbanen, minigolf, winkels en restaurants. Hotel LEGOLAND behoort ook tot het resort en opende vorig jaar hele gave thematische nieuwe zespersoonskamers. De reeds bestaande themakamers, in onder andere piraten-, prinsessen-, en ridderstijl, zijn al jaren populair bij bezoekers. Gasten van het vakantiepark en het hotel hebben met een resortpas gratis toegang tot LEGOLAND, Lalandia Aquadome en het kinderspeelparadijs Monky Tonky Land.

Nieuwe attractie LEGOLAND: The Temple
De nieuwe attractie van 2010 is The Temple, een oude Egyptische tempel waarin bezoekers in een jeep met lichtpistolen een avontuurlijke tocht maken.
Ook is er dit seizoen een spannende 3D-film met Clutch Powers te zien in LEGOLAND Billund. Verder zijn er diverse evenementen in het familiepark, waaronder Halloween in oktober en de speciale kerstopening (elk weekend van 13 nov – 2 dec 2010).

Leave A Comment