Fietsvakantie in Guernsey is top!

Fietsvakantie Guernsey

Fietsvakantie Guernsey

De populariteit van fietsen als middel om een vakantiebestemming te ontdekken is de laatste jaren in Groot-Brittannië enorm toegenomen. Paul Kirkwood, gekend fietsjournalist van de Times is hierop ingesprongen. In maar liefst 30 gebieden in Groot-Brittannië, variërend van de Hebriden tot Londen, testte hij fietsroutes. Het doel was te komen tot een lijst met de mooiste routes. Daarbij kwam hij tot een onderverdeling in zware, middelzware en lichte fietsroutes.

Eindeloze fietsmogelijkheden
Guernsey neemt bij de middelzware routes een mooie plek in de top 10 in. Dit zegt Paul over fietsen in Guernsey:
“Guernsey heeft enorm veel weggetjes, en biedt daarmee haast eindeloze fietsmogelijkheden. Om het eenvoudig te houden is gekozen om op de kustwegen te blijven en tegen de klok in het eiland te verkennen. Begin aan de noordkust, waar de Duitsers een groot aantal uitkijktorens hebben gemaakt tijdens de tweede wereldoorlog. Een van die uitkijktorens biedt mooi uitzicht op Lihou eiland, dat bij eb te voet bereikbaar is. Een pauze met picknick is op dit moment een goed idee omdat de route vervolgt met een flinke klim vanaf het meest zuidelijke punt van St Rocquaine Bay richting Torteval aan de zuidkust. De weggetjes aan de zuidkust zijn meer beschut en heuvelachtig om te eindigen in de pittoreske hoofdstad St. Peter Port.”

Gradaties
Guernsey biedt een grote keuze aan fietspaden, variërend in alle gradaties voor de tour fietser of de sportieve mountainbiker. De fietspaden zijn discreet aangegeven op muren of met houten bordjes om mooi op te gaan in de natuur. De routes geven alle gelegenheid onderweg te eten, uit te rusten of attracties te bekijken. Guernsey met de ‘green lanes’ waar het verkeer niet harder mag dan ongeveer 60 km per uur is al ideaal voor fietsers, het naburige eiland Sark is een waar paradijs. Daar zijn geen auto’s toegestaan en bestaat het verkeerlawaai voornamelijk uit het geluid van paardenhoeven.

Buro Britain vliegt in de zomer direct naar dit fietsparadijs. Kijk voor arrangementen op www.burobritain.nl. Algemene inforomatie over Guernsey op www.visitguernsey.com

Comments
One Response to “Fietsvakantie in Guernsey is top!”
  1. Avatar Elfring says:

    Zeker een prachtig gebied om met de MTB te verkennen! Niet voor die gene die de hoge bergen van Oostenrijk gewend zijn, (qua uitdaging) maar voor alle andere mountainbikers (zeker beginners) een geweldig gebied om te fietsen.

Leave A Comment