Enjoy fashion in Londen

grace_kelly_1

Grace Kelly

Londen staat al decennia lang bekend als waar modemekka. Echte fashion victims kunnen deze zomer helemaal hun hart ophalen. Het Victoria en Albert Museum presenteert de tentoonstelling ‘Grace Kelly: Style Icon’. Daarnaast zijn in Kensington Palace ontwerpen te zien van top designers Vivienne Westwood, William Tempest and Stephen Jones, onder de noemer ‘The Enchanted Palace’.

De expositie in het Victoria en Albert Museum toont meer dan 50 outfits en accessoires, waaronder een Oscarjurk uit 1955 en het kanten pakje dat Grace Kelly droeg tijdens haar burgerlijk huwelijk met Prins Reinier van Monaco. Ook de originele Hermès Kelly-bag, naar haar vernoemd, is te zien. Het geheel wordt omlijst door filmclips, posters en een origineel Oscarbeeldje.

De expositie in Kensington Palace is een belevenis op zich. In elke kamer wordt een verhaal verteld over een voormalig bewoner, waaronder ook Prinses Diana. Het geheel leidt tot een interactieve expositie, waar de ontwerpen van enkele designers een belangrijke rol in spelen.  Toppers zijn een ‘tranenjurk’ van Aminaka Wilmont, een hoedeninstallatie van Stephen Jones, een origami jurk van William Tempest en een creatie van Vivienne Westwood.

Leave A Comment