Uitbarsting vulkaan IJsland lijkt voorbij

Eyjafjallajokull IJsland

Foto: Dísin

De eruptie van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökul lijkt voorbij. Volgens experts in IJsland komt er geen lava en geen vulkaanas meer uit de krater. De wolk die nu nog uit de vulkaan komt, bestaat alleen uit waterdamp. Dat zou kunnen betekenen dat er een einde komt aan de aswolk, die de afgelopen anderhalve maand voor grote problemen heeft gezorgd in het Europese luchtvaartverkeer. Volgens de experts is het nog te vroeg om van een officieel einde van de eruptie te spreken, maar de aanwijzingen zijn hoopvol.

De uitbarsting van de vulkaan, die op 14 april begon, heeft veel overlast veroorzaakt voor reizigers en mensen die in de omgeving van de vulkaan wonen. Vanwege de aswolk zijn duizenden vluchten geschrapt en hebben luchtvaartmaatschappijen en luchthavens miljardenverliezen geleden.

Comments
One Response to “Uitbarsting vulkaan IJsland lijkt voorbij”
  1. Avatar marry says:

    fijn om er iets over te lezen in de krant staat er niets meer over, en gelukkig gaat het beter en komt er alleenwaterdamp uit

Leave A Comment